puzzle lemn adulti

7 Beneficii Surprinzatoare ale Rezolvarii Puzzle-urilor din Lemn

Există o mișcare discretă care se desfășoară în acest moment și nu implică aplicații, date sau cea mai recentă modă. Urmând exemplul albumelor de vinil, cărților de colorat și jocurilor tradiționale de masă, puzzle-urile din lemn încep să câștige din nou popularitate. Poate pentru că este o oportunitate de a te deconecta și de a oferi familiei tale o evadare din suprasolicitarea informației care pulsează prin fiecare fibră a vieții noastre 24/7.

Luptându-te cu copiii (sau cu tine însuți) să se ferească de ecran, dispozitive, chiar și de televizor poate fi o sarcină aproape imposibilă, dar este vitală pentru sănătatea noastră mentală și chiar fizică. Un puzzle din lemn necesită atenția ta completă și acolo se află magia. Toți, de la copii și adolescenți la tineri și părinți suprasolicitați la bătrâni, se întorc la această activitate pasivă din copilărie. S-ar putea să o numim o revoluție retro.

Iată câteva beneficii ale puzzle-urilor din lemn care te pot uimi:

  • Puzzle-urile din lemn antrenează atât partea stângă cât și cea dreaptă a creierului în același timp
puzzle din lemn creier

Când faci puzzle-uri, ambele emisfere cerebrale sunt activate, atât cel stâng (logic, linear) cat și cel drept (creativ, intuitiv). Conform companiei Sanesco Health, expert in testare de neurotransmițători, puzzle-urile sunt un antrenament mental care iți îmbunătățește abilitățile de rezolvare a problemelor și durata atenției. Nu e de mirare ca Bill Gates admite ca este un pasionat al puzzle-urilor.

 

  • Puzzle-uri din lemn îmbunătățesc memoria scurtă
puzzle din lemn, mancare

Nu-ți amintești ce ai mâncat la prânz ieri? Puzzle-urile din lemn te pot ajuta cu asta. Făcând un puzzle, se refac conexiunile între celulele creierului, se îmbunătățește viteza mentală și este un mod eficient de a îmbunătăți memoria scurtă.




  • Puzzle-uri din lemn îmbunătățesc raționamentul vizual-spațial
puzzle din lemn

Când faci un puzzle din lemn, trebuie să privești piesele individuale și să te gândești unde se vor potrivi în imaginea de ansamblu. Dacă o faci regulat, îți vei îmbunătăți raționamentul vizual-spațial, care te ajută la conducerea unei mașini, la împachetare, la folosirea unei hărți, la învățarea și urmărirea pașilor de dans și la multe alte lucruri.



  • Puzzle-urile din lemn sunt un instrument excelent de meditație și eliberare a stresului
puzzle din lemn, meditatie, relaxare

Focalizarea pe o imagine pentru o perioadă lungă de timp, fără ca gândurile inutile să intre în mintea ta, este în sine meditație. Făcând un puzzle din lemn, obții aceleași beneficii ca și când ai medita. Stresul vieții de zi cu zi dispare și este înlocuit cu un sentiment de pace și liniște care scade tensiunea arterială și ritmul cardiac.


  • Puzzle-urile din lemn sunt o modalitate excelentă de a te conecta cu familia
puzzle lemn adulti, familie

Începerea unui puzzle din lemn și menținerea lui pe o masă în living sau bucătărie este o invitație pentru întreaga familie să participe, ori de câte ori au câteva minute să se așeze și să se concentreze. Este o tactică pe care părinții tinerilor o pot folosi pentru a începe o conversație în timp ce lucrează spre un scop comun.


  • Puzzle-urile din lemn sunt excelente pentru un moment de singurătate necesar
puzzle lemn 3d

Puzzle-ul este perfect pentru persoanele care doresc o pauză liniștită și solitară de la agitația și stimulul neîntrerupt al stilului de viață digital din zilele noastre.

 

 

 

  • Veți trăi mai mult și mai bine dacă rezolvi puzzle-uri în mod regulat
puzzle din lemn

Studiile arată că oamenii care fac puzzle-uri sau jocuri de cuvinte au durată de viață mai lungă și mai puține șanse de a dezvolta boala Alzheimer, pierderea memoriei sau demența. Puzzle-urile stimulează creierul și într-adevăr împiedică formarea placii, care este marker-ul bolii Alzheimer, conform unei studii recente publicate în Archives of Neurology. Studiul a comparat scanările creierului la 75 de ani cu cele la 25 de ani. Persoanele în vârstă care au puzzle-at în mod regulat au avut scanările creierului comparabile cu cele ale tinerilor de 25 de ani.

Facând puzzle-uri este bine pentru minte, trup și spirit. Așa că, în următoarea dumincă leneșă, deconectați-vă de la tehnologie, puneți telefonul în "Nu deranjați" și lăsați-vă captivat de un puzzle de la WoodMix Puzzles.

puzzle din lemn inima

Înapoi la blog